Om gravhund

 

Dansk Gravhundeklub

Fynsudvalget

Specialklub tilknyttet Dansk Kennelklub

Om gravhund

Gravhunden - halv højde, hel længde, to hunde værd

 

 

Man kan ofte høre gravhundeejere beskrive deres gravhund som fx. halv hund, halv kat. Dermed hentyder bl.a. til individualisten i gravhunden. Ubetinget lydighed hører ikke til beskrivelsen af en gravhund. Racen har sin egen vilje og mening om tingenes tilstand. Den er forholdsvis let at motivere, selv om det kan være svært at fastholde dens interesse. Indlæringen skal derfor være kortvarig, men flere gange daglig og absolut ikke hårdhændet, da man dermed fremprovokerer hundens egensindighed. Hundens værdighed og frihedstrang må med andre ord ikke krænkes.

Gravhunde har brug for masser af motion. Det er ikke bare hushunde, der skal ligge hele dagen. Man må indstille sig på at holde hunden i snor, da jagtinstinktet ellers løber af med hunden, når den ser noget spændende. Holder man sig det for øje, kan man sagtens have gravhund som familiehund. Endda med stor fornøjelse for begge parter.

Gravhunden har i mange år har været en fast bestanddel i det danske kongehus og er blevet brugt i mange film og tegneserier. Den absurde tegneserie-skaber Gary Larson har udgivet en hel bog om gravhunde: Wiener Dog Art fra 1990.

 

Udover ovenstående, kan du læse en udmærket bog mere detaljeret beskrivelse af gravhunden på DGKs hjemmeside. Her finder du også racestandarden, mentaltest og farver.

 

 

 

Ikke-kommerciel brug af tekst og billedemateriale er tilladt med angivelse af kilde.

Tekst og billedmateriale på www.dgkfyn.dk tilhører Fynsudvalget samt skaberne af tekst og billedmaterialet.

Bliv medlem af Dansk Gravhundeklub

 

Deltagelse i vores aktiviteter kræver medlemsskab af DGK.

 

Når man er medlem af DGK, kan man deltage i alle udvalgs aktiviteter, med mindre andet udtrykkeligt er angivet.

 

Her kan du indmelde dig online og få flere oplysninger om medlemsskab af DGK.

 

Har du problemer, kommentarer eller gode ideer, så kontakt web-master via fynsudvalget@dgk.dk